În esenţă sunt un om tare vesel

În esenţă sunt un om tare vesel

În esenţă sunt un om tare vesel şi cam pus pe şotii ori de câte ori se iveşte ocazia.. totusi am atâtea piese triste, atâtea dimineţi în care încerc să radiografiez rotundul vieţii şi a lumii şi cred că din rezultatul acestei radiografii vine tristeţea sau versul care-mi stă în minte scris de Adrian Păunescu: „de toate-ale lumii tresar „.
Am de multe ori senzaţia că omenirea e un echilibrist care merge pe sârma, suspendat între Himalaya şi Alpi care încercă să nu cadă pe un câmp cu milioane de mine.
Mi-ar plăcea o lume în care toţi liderii importanţi ai lumii să hotarască dezamorsarea tuturor armelor şi singurele bătălii să fie doar în sport.
Mi-aş dori o lume în care D-nul Putin sau D-nul Obama sau generalii lor să-şi dorească seri petrecute lângă şemineu sau pe terase ascultând un pian sau o vioară.
Mi-aş dori o lume în care dimineţile să-şi semene ziua cu un curcubeu de speranţă şi Pace .
Mi-aş dori o ţară măcar în care să nu fiu nevoit să evit pe şosele bizoni cu ceafa lată care vor să-şi impună neuronul înbâcsit de aroganţă doar pentru că au o maşină mai scumpă…
Mi-aş dori măcar un oraş în care arhitecţii să nu aprobe nici o construcţie dacă nu are şi 20-50 de metri de spaţiu verde lângă, de ce se mai numesc arhitecţi ?..mă refer la cei corupţi care dau aprobările bişnitarilor din construcţii….
Mi-aş dori zile în care sa văd zâmbet pe cât mai multe feţe neîncruntate…
Zile bune vă doresc prieteni şi gânduri senine !

Emeric Imre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.